Utility Connect B.V., opgericht in 2015 en gevestigd in Vianen, is dé partij voor draadloze machine-to-machine telecommunicatie in de semipublieke sector in Nederland. Als 100% dochter van Alliander en Stedin levert Utility Connect (UC) diensten aan Alliander, Stedin en Westland Infra voor het draadloos communiceren met het elektriciteit- en gasnetwerk (o.a. slimme meters). Op deze manier wordt een actieve bijdrage aan de energietransitie geleverd.

Daarnaast worden pilots uitgevoerd met potentiële nieuwe klanten met vitale infrastructuren. Ook op technologiegebied is UC volop in beweging en loopt er een Proof of Concept voor de introductie van een nieuwe technologie.

UC is een regieorganisatie bestaande uit een klein team van specialisten dat in samenwerking met diverse leveranciers de diensten voor haar klanten samenstelt en beheert.

Functieomschrijving
Binnen onze regieorganisatie is de rol van strategisch contractmanager een cruciale. Als strategisch contractmanager ben jij medeverantwoordelijk voor de leveranciersstrategie, waarbij de operatie van UC en haar leveranciers in staat worden gesteld om optimale prestaties te realiseren. Je voert regie op de samenwerking tussen partijen; vanuit inhoud, heldere afspraken en een zuiver proces. Je bewaakt daarin de samenwerking tussen UC en haar leveranciers en je houdt leveranciers scherp en stimuleert hen om kwaliteit te leveren en zich verder te ontwikkelen. De operatie stel je hiermee in staat om met vertrouwen en vanuit gelijkwaardigheid samen te werken met haar leveranciers. Je stuurt actief op wederzijdse contract-uitnutting en houdt te allen tijde het inzicht in de totale prestaties van onze leveranciers.

Je stelt contracten en SLA’s op en zorgt dat hierover overeenstemming is met de leverancier. Tevens ben je ondersteunend bij de contractvorming met klanten.

Je rapporteert functioneel aan de huidige strategisch contractmanager en valt hiërarchisch onder de Financieel Directeur.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Allround leveranciersmanagement inclusief risicomanagement, relatiemanagement, benchmarking, contractmanagement, performance management en issue management;
 • Het uitvoeren van marktonderzoeken en het op basis daarvan opstellen van sourcingstrategieën;
 • Het opstellen en onderhouden van de overeenkomsten van UC, die voornamelijk Telecom en IT betreffen;
 • Het opstellen en onderhouden van facilitaire overeenkomsten en huurovereenkomsten voor de locaties waar UC antennes heeft staan;
 • Contractadministratie en -beheer;
 • Het verstrekken van opdrachten aan leveranciers en het beoordelen en goedkeuren van bijbehorende facturen;
 • Het uitvoeren van kleine inkooptrajecten;
 • Het begeleiden van grotere inkoop- en uitbestedingstrajecten die uitgevoerd worden in samenwerking met de inkoopafdelingen en juridische afdelingen van de moedermaatschappijen van UC;
 • Het gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan de directie;
 • Het leveren van een bijdrage aan het opstellen van maand- en kwartaalrapporten, (meer-) jarenplannen en het projectmatig oppakken van strategische thema’s.

Functie-eisen
Je bent een strategisch contractmanager, die ervaring heeft met Telecom en IT. Je weet maximaal de belangen van UC te behartigen vanuit een ondernemende en praktische instelling. Je beschikt over conceptueel denkvermogen, bent communicatief vaardig en een gesprekspartner op management- en directieniveau bij leveranciers, klanten, maar ook voor UC en haar aandeelhouders. Je bent een teamspeler en in staat relaties professioneel te managen. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen en het verbeteren van resultaten.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBOniveau;
 • Actuele kennis van en ervaring met inkoop en contractmanagement, gericht op telecom en IT;
 • Actuele kennis van en ervaring met het inrichten van regieorganisaties en besturen van uitbestede diensten;
 • Bij voorkeur actuele kennis van en ervaring met Europees aanbesteden (en anders bereid om hier opleidingen in te volgen);
 • Analytische vaardigheden;
 • Het vermogen om complexe situaties te overzien en te doorgronden;
 • Actuele kennis van CATS CM;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Meer informatie
Solliciteer via Stedin op deze vacature. Hier vind je ook meer informatie over arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Meer weten over de functie-inhoud? René Baars, Contractmanager, vertelt je hier meer over via 06 46 76 37 17 of rené.baars@utilityconnect.nl.